Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΕΛΤ
Στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης οργανώνονται ποικίλοι τύποι εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες επεξεργάζονται συγκεκριμένα θέματα ή τομείς του λαϊκού πολιτισμού όπως την ενδυμασία, την υφαντική, την αργυροχοΐα, το Θέατρο Σκιών, τον εθιμικό κύκλο κ.ά.
Στα προγράμματα αυτά η συμμετοχή των μαθητών είναι ενεργή. Μέσω της παρατήρησης, της σύγκρισης, των δημιουργικών δράσεων, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τις συλλογές του Μουσείου και να ανακαλυψουν τον πλούτο του νεώτερου ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό η εκπαιδευτική δραστηριότητα αποτελεί για τους μαθητές μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία που τους προδιαθέτει θετικά για τις επόμενες μουσειακές εμπειρίες.
Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η γνωριμία με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, την ελληνική παράδοση και ιστορία, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων για τη νεώτερη πολιτιστική κληρονομιά και τη διαφύλαξη και προβολή της ιστορικής μνήμης.
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις