Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πέλλα: 60 χρόνια ανασκαφικών ερευνών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας διοργανώνει την εκδήλωση «Πέλλα: 60 χρόνια ανασκαφικών ερευνών», Οι αρχαιολόγοι Κατερίνα Ρωμιοπούλου, Πέτρος Θέμελης, Χάιδω Κουκούλη και Μαρία Ακαμάτη, θα αφηγηθούν τις εμπειρίες και τα βιώματα από την προσωπική τους ιστορία στην Πέλλα.


Μέσα από τις αναμνήσεις της προσωπικής ιστορίας των τεσσάρων ξεχωριστών αρχαιολόγων ξεδιπλώνεται η ιστορία των συστηματικών ανασκαφών που ξεκίνησαν το 1957 και συνεχίζονται ως σήμερα. Εξήντα χρόνια σκληρής αρχαιολογικής δουλειάς έφεραν στο φως τη μεγάλη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, που αποτελεί έναν από τους αξιολογότερους χώρους της Ελλάδας. Σήμερα, μετά από τις συνεχείς προσπάθειες γενιών αρχαιολόγων, απολαμβάνουμε τον αναστηλωμένο επισκέψιμο χώρο της αρχαίας πόλης, πολυάριθμους μακεδονικούς τάφους, ιερά, το ανάκτορο της πρωτεύουσας των Μακεδόνων και ένα σύγχρονο Μουσείο που στεγάζει εξαιρετικά εκθέματα της πολύχρονης ανασκαφικής έρευνας.


 Από την αναδρομική αυτή αναφορά αναδύεται μια νοσταλγική αύρα της μετεξέλιξης του ελληνικού χώρου από τη μεταπολεμική Ελλάδα ως σήμερα.


 Μαζί με τις αφηγήσεις των προσωπικών βιωμάτων η φωτογραφική έκθεση που διοργανώνεται παράλληλα ολοκληρώνει την εμπειρία της αναδρομής στο ανασκαφικό παρελθόν της Πέλλας.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

09/06/2017 - 10/06/2017

Τόπος:

  • Πέλλα, Πέλλης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Χώρος: Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας

Χρονικά πλαίσια: Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, ώρα 7:30 μ.μ.

Έτος:

2017
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις