Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια» - Ραψωδίες ν και ξ
Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνετε για λίγο ραψωδός!

Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 11 π. μ. θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες ν και ξ. Οι Φαίακες αποχαιρετούν τον Οδυσσέα, φορτώνοντας το πλοίο της επιστροφής με δώρα. Σαν σε όνειρο ο Οδυσσέας θα ξυπνήσει μετά από τόσα χρόνια περιπλανήσεων στην πατρίδα του. Δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει. Η θεά Αθηνά εμφανίζεται μπροστά του και του δείχνει χαρακτηριστικά σημάδια του νησιού. Μαζί καταστρώνουν το σχέδιο εξόντωσης των μνηστήρων. Μεταμορφώνει τον Οδυσσέα σε γέρο ζητιάνο και τον στέλνει στην καλύβα του χοιροβοσκού Εύμαιου, μέχρι να φροντίσει για την επιστροφή του Τηλέμαχου στην Ιθάκη. Η πρώτη πράξη του σχεδίου θα κυλήσει αργά, σαν την ησυχία πριν την καταιγίδα, βοηθώντας τον Οδυσσέα να μάθει τους φίλους και τους εχθρούς του και να ανασυνταχθεί.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

30/07/2017 - 30/07/2017

Ώρα Έναρξης:

11:00

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Γράμματα Βιβλίο, Μουσική

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Τηλ: 213214 4856, 213214 4858, 213214 4866, 213214 4893

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις