Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αποκατάσταση ετοιμόρροπων και επικίνδυνων τμημάτων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Το έργο «Αποκατάσταση ετοιμόρροπων και επικίνδυνων τμημάτων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου» εκτελέστηκε με αυτεπιστασία, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ε.Π. "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου"), με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 1/12/2010 – 31-12-2015 και προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ. Υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με επίβλεψη της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων στα Μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου (του πρώην Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων).

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την προστασία του κτηρίου από την υγρασία,  στερεώσεις και αποκαταστάσεις των καταρρεύσεων και των ετοιμόρροπων τμημάτων του παλατιού, εργασίες αποκατάστασης των επάλξων των πύργων της νότιας όψης και της κύριας πύλης, στερέωση και επισκευή των επάλξεων της δυτικής εξωτερικής όψης και των στηθαίων των όψεων στο αίθριο, καθώς και αποκατάσταση άλλων ετοιμόρροπων στοιχείων των εξωτερικών όψεων από πωρόλιθο (πρέκια, υδρορροές, καμινάδες), ώστε να προστατευθούν οι επισκέπτες από ενδεχόμενες καταρρεύσεις.      

  Με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αποκαταστάθηκαν όλα τα ετοιμόρροπα στοιχεία των εξωτερικών όψεων, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν περαιτέρω φθορές και καταρρεύσεις και να εξασφαλιστεί η βελτίωση της επισκεψιμότητας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.​


Χρηματοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου", ΕΣΠΑ 2007-2013​

Έταιρος: Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης Έργων στα Μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ​

Ημερομηνία:

01/12/2010 - 31/12/2015

Τόπος:

  • Ρόδος, Δωδεκανήσου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εταίροι:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Ιωάννης Κίζης
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής​

Αικατερίνη Μανούσου-Ντέλλα
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γεώργιος Ντέλλας 
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού​

Θέμα:

Αρχαιότητες

Ετικέτες:

Έτος:

2010
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις