Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 - «Πνοές Ανέμων»
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδική δράση του ΥΠΠΟΑ με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που έχει ως στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι ο άνεμος και φέρει τον τίτλο «Πνοές Ανέμων».
To ΑΜΘ θα εστιάσει στη συμβολή του αέρα στις τέχνες και συγκεκριμένα στη μουσική. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 (ΣΧΟΛΕΙΑ): Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και με τον καθηγητή μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Καϊμάκη, θεματική ξενάγηση για σχολικές μονάδες σχετικά με τα αρχαία μουσικά όργανα και παρουσίαση αντιγράφων αρχαίων και παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Μεσογείου. Κατόπιν, οι Ιωάννης Καϊμάκης και Κώστας Παπάς, από το μουσικό σύνολο "Μεσογειακά Ηχοχρώματα", θα παρουσιάσουν τον ήχο αερόφωνων και μεμβρανόφωνων οργάνων.  
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 (ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ): Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον καθηγητή μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Καϊμάκη θεματική ξενάγηση με στάσεις που πραγματεύονται θέματα της αρχαίας μουσικής και ζωντανή παρουσίαση αντιγράφων αρχαίων και παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Μεσογείου από το μουσικό σύνολο "Μεσογειακά Ηχοχρώματα" (Ιωάννης Καϊμάκης: αερόφωνα, Κώστας Παπάς: μεμβρανόφωνα, Ελένη Χατζηευαγγέλου: παραδοσιακό τραγούδι).

Ημερομηνία:

20/10/2017 - 21/10/2017

Ώρα Έναρξης:

18:30 μ.μ.

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Μουσική

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (μόνο για σχολεία κατόπιν κράτησης)
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 18.30

Η είσοδος στους συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις