Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Μοναδικά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης υπό τον γενικό τίτλο «Μοναδικά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης», την οποία εγκαινίασε στις 20 Μαρτίου 2016, θα παρουσιάσει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, το πέμπτο αρχαιολογικό εύρημα αυτής της σειράς εκδηλώσεων.


Επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά με δύο νέα ευρήματα από τη Λέσβο (μαρμάρινο ανάγλυφο Κυβέλης από την περιοχή του Κάτω Τρίτος και ένας ναΐσκος Κυβέλης από το Παλιοχώρι Σιγρίου).


Θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες εισηγήσεις από τον προϊστάμενο της Εφορείας Δρ Παύλο Τριανταφυλλίδη με τίτλο: «Μεταμορφώσεις της Παναγίας στην ελληνική τέχνη» και από την αρχαιολόγο της Εφορείας Δρ Κοκώνα Ρούγγου, με τίτλο: «Μήτηρ θεών – Μήτηρ ανθρώπων». Η λατρεία της Κυβέλης στη Λέσβο και το ΒΑ Αιγαίο».


Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής "Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος" με ύμνους βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακά κάλαντα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
Υπεύθυνος εκδήλωσης: Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

17/12/2017 - 17/12/2017

Τόπος:

  • Μυτιλήνη, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις