Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Σπιναλόγκα 2018: Το στίγμα στην Ιατρική. Παλαιές και Σύγχρονες Αντιλήψεις.

​Στα πλαίσια των Θερινών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνονται από 09 έως 12 Ιουλίου, στην Ελούντα και στην Σπιναλόγκα, εκπαιδευτικά μαθήματα με θέμα το στίγμα. Το θερινό σχολείο διοργανώνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ιστορία της Ιατρικής Δρ. Μαριάννα Καραμάνου.

Σκοπός είναι η διοργάνωση ενός θερινού σχολείου με θέμα το στίγμα στην Ιατρική. Θα συμμετάσχουν φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, φορείς, άνθρωποι που εργάζονται σε κοινωνικές δομές και οργανισμούς σε μία προσπάθεια μελέτης των νοσημάτων που φέρουν το κοινωνικό στίγμα από την αρχαιότητα έως σήμερα (λέπρα, σύφιλη, HIV, φυματίωση, ελονοσία, καρκίνος κ.ο.κ.). Επιπλέον, θα μελετηθεί ο τρόπος που επέδρασαν τα συγκεκριμένα νοσήματα στην κοινωνία και ο τρόπος άσκησης της Ιατρικής. Θα δοθεί δε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες άρσης του στίγματος αυτού, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν η πολιτεία, οι επαγγελματίες υγείας και οι πολίτες.

Στο θερινό σχολείο περιλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα από 10 περίπου καταξιωμένους καθηγητές και ερευνητές, γιατρούς και κοινωνιολόγους, αλλά και βιωματικά σεμινάρια με ομιλητές ανθρώπους που πάσχουν από το στίγμα. Θα διοργανωθούν και εικαστικά δρώμενα.

Ημερομηνία:

09/07/2018 - 12/07/2018

Ώρα Έναρξης:

10:00

Τόπος:

  • Σπιναλόγκα, Λασιθίου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Γεωργία Μοσχόβη, ΠΕ Αρχαιολόγων, efalas@culture.gr

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Πολιτισμός και Ελεύθερος Χρόνος

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Έτος:

2018
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις