Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η δράση  «Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες», μία δράση ενταγμένη στο θεσμό  που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας. 

 

            Περίπου 200 μαθητές γυμνασίου και των τελευταίων τάξεων του δημοτικού συμμετείχαν σε μια διαδραστική περιήγηση με κύρια θεματική «Ιστορίες της πόλης» από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, που σχετίζονται με την υγεία και τους θεραπευτές. Τις ιστορίες αφηγήθηκαν τα ίδια τα μνημεία στους μαθητές, οι οποίοι ανακάλυψαν τη διαδρομή τους μέσα στον χώρο και τον χρόνο και ξεδίπλωσαν τις ιστορίες με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (GPS, QR codes, Augmented Reality, Ρομποτική). 

            Συγκεκριμένα, πορεύτηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»), στο Βαρούσι με τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του, και συγκεκριμένα στους ναούς των Αγίων Αναργύρων και των Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα και του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος , όπως στην πλατεία Αικατερίνης Καυκιά στο Βαρούσι και στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.

            Μάλιστα, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εικονική περιήγηση στο χώρο της αρχαίας Τρίκκης, ενώ μέσα από το γνωστό σε όλους παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε μία ευχάριστη διαδικασία μάθησης. 

Ημερομηνία:

01/10/2018 - 01/10/2018

Τόπος:

  • Τρίκαλα, Τρικάλων

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις