Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Έκθεση "A Journey to the Land of Immortals: Treasures of Ancient Greece" στο Tokyo National Museum
Στις 21 Ιουνίου 2016 εγκαινιάστηκε στο Tokyo National Museum η μεγαλύτερη αρχαιολογική έκθεση που έχει παρουσιαστεί στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία, με τίτλο “A Journey to the Land of Immortals: Treasures of Ancient Greece”. H έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Εθνικό Μουσείο του Τόκυο, την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δικτύο NHK και το NHK Promotion, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκυο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 450 εξαιρετικά έργα από Αρχαιολογικά Μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων από όλη την ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων αρκετά εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Στόχος της έκθεσης είναι η χρονολογική παρουσίαση των σταθμών του ελληνικού πολιτισμού μέσα από εμβληματικά έργα τέχνης από την προϊστορική περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο ιαπωνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στον τομέα της τέχνης όσο και στον τομέα ιδεών και ιδανικών που εξελίχθηκαν σε οικουμενικές αξίες, όπως η ιδέα της ελευθερίας και η δημοκρατία. Μέσω των εκθεμάτων παρουσιάζονται ιδέες και επιτεύγματα που εξακολουθούν να επηρεάζουν το ανθρώπινο πνεύμα και την τέχνη ακόμη και σήμερα, όπως η διαμόρφωση του αγωνιστικού πνεύματος με κορυφαία έκφρασή του τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η φιλοσοφία και το θέατρο, η θρησκεία και οι λατρευτικές τελετουργίες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει εκδοθεί καλαίσθητος επιστημονικός κατάλογος, ενώ διοργανώνονται δράσεις ευρείας δημοσιότητάς της στην Ιαπωνία.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

21/06/2016 - 20/09/2016

Τόπος:

  • Τόκιο, Εξωτερικό

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Η έκθεση παρουσιάζεται στο Tokyo National Museum από τις 21 Ιουνίου 2016 ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2016. Εν συνεχεία, θα παρουσιαστεί στο Nagasaki Prefectural Art Museum (14 Οκτωβρίου 2016 - 11 Δεκεμβρίου 2016), με τελικό σταθμό το Kobe City Museum, (23 Δεκεμβρίου 2016 - 2 Απριλίου 2017)

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις